Kwaliteit
Wij bieden hoogwaardige geuze tegen een betaalbare prijs:We meten, testen en proeven onze lambiek en geuze gedurende het hele proces. Pas wanneer we 100% tevreden zijn, brengen we ons product op de markt.
- Meten: We volgen ons bier door het gistings- en rijpingsproces en meten verschillende parameters. Vanaf de aankoop van de wort tot het controleren van de temperatuur en vochtigheid in de vatenruimtes, het monitoren van de vaten, het bottelen en meer. Dit alles om de optimale omstandigheden voor het bier te waarborgen en om te leren wat er gebeurt.
- Testen: Om de kwaliteit te garanderen testen we de geuze blends voordat we ze op grotere schaal bottelen. Momenteel zijn we bezig met verschillende smaakexperimenten om de beste en meest hoogwaardige geuze te produceren en aan te bieden aan onze klanten.
- Proeven: De ultieme beoordeling (en de leukste) is het proeven. Van het samenstellen van de blends, het proeven van elk vat voordat het aan de blend wordt toegevoegd tot het proeven van de testbottelingen en uiteindelijk van de Oude Geuze Ambreus. Tijdens het hele proces proeven en documenteren we onze lambieken en geuze om het juiste smaakprofiel naar voren te laten komen.
Innovatie & Ambacht
Wij zoeken de perfecte balans tussen Ambacht en Innovatie: We zijn voortdurend bezig met innovatie en experimenteren met nieuwe technieken in ons proces. Dit doen we echter altijd met het oog op en met diepe waardering voor het traditionele ambacht van geuze.
- Innovatie: We streven ernaar om de meest geavanceerde technieken toe te passen en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe benaderingen. Dit betekent niet alleen het verkennen van nieuwe technologieën, maar ook het ontdekken van andere tradities en ambachten, zoals die in de wijnindustrie of bij West-Vlaamse Oud Bruin. Bijvoorbeeld hebben we voor het stapelen van onze vaten een techniek overgenomen uit de wijnindustrie.
- Ambacht: Hoewel we voortdurend innoveren, koesteren we diepe respect voor het traditionele ambacht van geuze. Het brouwen van lambiek en geuze is een eeuwenoude traditie, en via onze Stokerij willen we bijdragen aan de voortzetting hiervan. Tijdens ons ontwikkelingsproces stellen we graag vraagtekens bij traditionele methoden om te leren en te begrijpen, maar altijd met respect en bescheidenheid.
Duurzaamheid
Wij streven naar duurzaamheid:
We zijn vastbesloten om een bedrijf te zijn dat geen CO2-uitstoot genereert en een positieve invloed heeft op de wereld, terwijl we meewerken aan het bevorderen van een circulaire economie.
- CO2-neutraal: Als bedrijf kiezen we voor groene energieleveranciers om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Bovendien zijn we van plan om in 2024 samen te werken met treesforall, een organisatie die bomen plant en onderhoudt om CO2-uitstoot te compenseren.
- Circulaire samenleving: We dragen ons steentje bij door afval te sorteren en te recyclen, zoals een verantwoord bedrijf betaamt. Bovendien zijn de meeste van onze apparaten elektrisch, waardoor we het gebruik van fossiele brandstoffen vermijden. We zijn actief op zoek naar alternatieve en biologisch afbreekbare materialen om plastic en andere milieubelastende stoffen te vervangen.
- Plannen voor de toekomst: Als startend bedrijf hebben we misschien beperkte middelen, maar we zijn vastbesloten om verder te gaan op het pad van duurzaamheid. We plannen de installatie van zonnepanelen, de vervanging van onze Karcher door een elektrisch model, en het nauwkeurig in kaart brengen van onze voetafdruk om deze te compenseren.
Openheid
Wij zijn betrokken bij onze omgeving & de gemeenschap: We koesteren onze lokale banden door samen te werken met buurtwinkels en lokale ondernemers. Ook zetten we ons in voor andere geuze-initiatieven en verwelkomen we graag bierliefhebbers en buurtbewoners in onze brouwerij.
- Lokale betrokkenheid: We streven naar nauwe samenwerkingen met lokale ondernemers, niet alleen voor zakelijke doeleinden maar ook voor het delen van kennis en informatie met andere geuzeproducenten.
- Geuze-initiatieven: We nemen actief deel aan geuze-projecten, waarbij we experimenteren met nieuwe smaken en methoden om bij te dragen aan de groei van de geuze-cultuur, iets wat we in de toekomst verder willen ontwikkelen.
- Samen gemeenschap vormen: We openen onze deuren voor familie, vrienden, buren en bierliefhebbers, die ons ook helpen bij elke stap van ons proces. We nodigen graag mensen uit om onze brouwerij te verkennen en samen met ons de passie voor bier te delen.